Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


Sverige är tvåa efter tre serier i 5-manna med 2980 poäng. Nederländerna leder på 3071 poäng. – Vi har ett bra utgångsläge inför morgondagen, säger Anna Andersson.
 
Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner vinner EM-guld i 3-manna. I finalen besegrar de Danmark. Sandra Andersson, Josefin Hermansson och Victoria Johansson tar brons.
 
Båda svenska lagen är vidare till semifinal i 3-manna. Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner vinner kvalet. Sandra Andersson, Josefin Hermansson och Victoria Johansson blir fyra och de svenska lagen möts i semifinal.
 
Det var full fart i RC Bowl i helgen när Upp-Slaget genomfördes. – Det var jätteroligt och allt flöt på väldigt bra, säger tävlingsledare Arvid Thomsson.
 
Sverige 2 med Sandra Andersson, Josefin Hermansson och Victoria Johansson vinner squad 2 med 3520 poäng. Lag 1 med Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner är igång i squad 1 med sina tre avslutande serier.
 
Sverige lag 1 med Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner har fortsatt ledningen i 3-manna när squad 2 har spelat sina tre första serier. Lag 2 med Sandra Andersson, Victoria Johansson och Josefin Hermansson fick ihop 1738 och är totalt sexa.
 
Idag drog 3-manna igång på EM och det blev en fin start för Sverige. Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner leder squad 1 efter tre serier.
 
Josefin Hermansson och Victoria Johansson vinner EM-guld i dubbel. Cajsa Wegner och Jenny Wegner tar hem silvret efter att Hermansson/Johansson vunnit finalen med 490-408. – Det känns helt fantastiskt, säger Victoria Johansson.
 
Sverige har säkrat ytterligare två medaljer i EM. Victoria Johansson och Josefin Hermansson blir totalt trea i kvalet och är vidare till semifinal. De får sällskap av Jenny och Cajsa Wegner som blir fyra. Semifinalerna startar kl 14.30 idag.
 
Victoria Johansson och Josefin Hermansson är tvåa efter två kvalstarter i dubbeln. Anna Andersson och Sandra Andersson är på femte plats.
 
UPPDAT: Anna Andersson vann EM-guld i singel i Ålborg. I en dramatisk och helsvensk final, som avgjordes via roll-off, vann Anna över Sandra Andersson. Sverige tog hem samtliga medaljer då bronsen gick till Josefin Hermansson och Jenny Wegner.
 
De svenska damerna tog alla fyra semifinalplatserna i singel på EM i Ålborg. I det sista kvalpasset tog sig Jenny Wegner vidare och gör kamraterna Sandra Andersson, Anna Andersson och Josefin Hermansson sällskap till semifinalerna.
 
Sandra Andersson, Anna Andersson och Josefin Hermansson är topp tre i singeln efter två kvalstarter. – De gör det superbra, säger förbundskapten Robert Andersson.
 
Det är dubbelt svenskt i topp efter första singelstarten. Sandra Andersson leder på 1285 poäng och Anna Andersson är tvåa med 1281.
 

Ordförande har ordet

(2022-08-12 11:44)
Svenska Bowlingförbundets ordförande Jan Wiede skriver i sitt ordförandebrev om bland annat seriespelet, sommarens fina landslagsframgångar och om det Internationella Bowlingförbundet.
 

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Hörnellgatan 13
93130 Skellefteå

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sara.almqvist@hotmai...

Se all info