Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


Under arbetsnamnet Bowlingskolan har Johan Ekström på Svenska Bowlingförbundet satt ihop ett helhetskoncept för att lära ut bowling. - En förälder ska med hjälp av det här, initialt, kunna hålla i en bowlinggrupp, säger han.
 
Av de fyra svenskar som åkt över till USA för att spela World Series of Bowling på den amerikanska proffstouren har ingen tagit sig vidare till matchspelet i Cheetah eller Chameleon.
 

Utbildningsplattformen

(2021-03-05 13:23)
Svenska Bowlingförbundet satsar på en ny digital utbildningsplattform som utbildningsansvarige Johan Ekström presenterade på Ordförandekonferensen. - Vi ska utbilda oss mer och bättre, säger han.
 
På söndag börjar World Series of Bowling på den amerikanska proffstouren. Fyra svenskar deltar, med fyra olika förutsättningar. - Man går in i tävlingen med öppet sinne, säger Kim Bolleby.
 

Digitala konferenser

(2021-03-03 10:14)
Pandemin har snabbat på den digitala utvecklingen och Bowlingförbundet har nyligen haft två digitala serie-konferenser, en för damserien och en för Norrland. - Vi borde lägga det på det här sättet även när pandemin är över, säger Daniel Unander.
 

Swedish Youth Open flyttat

(2021-03-01 13:10)
På grund av nya restriktioner är nu SYO återigen flyttat. Tävlingen är nu planerad till 21-23/5 hos RC Bowl i Jönköping. Precis som tidigare behåller du din plats, men kan självklart välja att boka av den på eget initiativ.
 

Ordföranden har ordet

(2021-03-01 10:48)
Svenska Bowlingförbundets nyhetsbrev går ut till alla föreningar idag, det går också att läsa här. Tillsammans med Ordföranden har ordet. - VI hoppas och planerar för att kunna starta seriespelet vi normal tid till hösten, skriver Jan Wiede.
 
Kanadensaren Francois Lavoie tog hem sin tredje major genom att slå, bland annat, Jesper Svensson i den TV-sända stegfinalen. - Såklart surt att inte TV-finalen gick längre för min del, säger Jesper Svensson.
 
På söndag klockan 19:00 svensk tid tävlar svenske Jesper Svensson om majorn Tournament of Champions och $100 000 på direktsänd amerikansk TV.
 
24 bowlingföreningar, från Kiruna i norr till Hässleholm i söder, har av Riksidrottsförbundet blivit beviljade totalt 358 000 i kompensationsstöd.
 
Världens bästa bowlare Jason Belmonte har tagit över ledningen i Tournament of Champions samtidigt som Jesper Svensson, Team Pergamon, tappat till en sjunde plats. - Helt OK så här långt, säger svensken.
 
Igår försvann möjligheten för barn och ungdomar att tävla i sin idrott i enstaka matcher eller tävlingar. Idag är RF:s ordförande Björn Eriksson väldigt tydlig: - Tävlingar är inte tillåtna, punkt slut.
 

Vad är form?

(2021-02-25 11:41)
När någon spelar bra hör vi ofta att de är i bra form, eller när någon spelar dåligt kan de skylla på att de är ur form. Men vad är det egentligen? Swebowl försöker reda ut begreppet form.
 
Den första kvalgränsen är dragen på PBA Tournament of Champions, och den enda svensken i tävlingen: Jesper Svensson, Team Pergamon, är vidare som femte spelare i majorn som 26-åringen vann 2016.
 
Den amerikanska proffstouren PBA kommer de närmaste månaderna att avgöra 8 tävlingar och flera svenskar åker över för att vara med och slåss om de stora prispengarna. - Jag tror att vi har bra chanser, säger Jesper Svensson.
 

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Frostkåge 270
93492 Kåge

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sara.almqvist@hotmai...

Se all info