Hoppa till sidans innehåll

Kvalspel på G, men vart är Ladan?

08 APR 2022 09:20
15/5 väntar kvalspel för BK Pranas a-lag.
  • Uppdaterad: 08 APR 2022 09:20

Förbered er för ett långt inlägg! När jag började skulle jag bara länka till kommande kvalspelet men med busväder ute och lite tid över så blev det bara så.

Grundserien är färdigspelad för Pranas a-lag. Som vanligt lite haltande serie i sista omgångarna där två lag redan spelat färdigt och flera lag har TRE matcher kvar att spela. Nåja gnällgubben i mig ska inte klaga men nog hade det varit roligare med en sista omgång där alla spelar samma dag och vi får en spännande upplösning på serien! 

Nu hade det inte spelat någon roll för vår del men vi kunde ev. kunnat påverka utgången för ett annat lag.

Årets seriespel kändes väldigt osäkert med tanke på en på gåeende pandemi och ingen visste vart det skulle landa. Restriktioner som släpptes och blev strängare, max antal besökare i hallen, förbjudet med publik, förbjudet med klubbträningar, förbjudet med tävlingar/matcher, hålla avstånd, sprita händerna och munskydd. Sista åren har inte varit roligt som bowlare det kan vi vara överens om!

Med det i bagaget har årets säsong varit en succé!                                Vi har lyckats med att hålla liv i två lag utan större problem. Vi har tappat ett par gammla stötar men vi hoppas att dessa ska i framtiden hitta tillbaka till banorna nu när Coronan verkar släppt sitt grepp om oss. Vi har faktiskt fått in ett par nya spelare och fler visa sitt intresse för att spela så fremtiden ser ändå bra ut.

Mikael Lundström som ska ha en stor elogé med allt sitt jobb kring laguttagningen och sina 3-mannalag där vi har möjligheten att skola in nya spelare och ge dem matchträning.

Nu tappade jag tråden lite kring seriespelet men a-laget har som sagt spelat grundserien klart. Resultatet kunde ha varit bättre! Visst tog vi några skalpar men i slutändan var vi lite för bleka i avgörande rutor.                                            Som analyserande kritiker så faller allt tillbaka på spärrspelet, eller grundtekniken. Funkar inte grundtekniken är det svårt att göra lika varje gång vilket är en förutsättning till att få till ett bra spärrspel! Är det inte grundtekniken som felar så har man kanske ett "feltänk" gällande hur man spärrar vissa käglor/uppställning. Ska vi ligga i mitten av allsvenskan så är det här vi måste höja oss ett snäpp.    Frågar du mig så är det här vi ska lägga vikten på kommande träningsläger, detta gör att vi måste anlita en duktig tränare som kan hjälpa oss med detta.

Nu tappade jag tråden igen..

Seriespelet, vi blir sist i allsvenskan och måste kvala för att hålla oss kvar. Söndag 15/5 laddar vi för en spännade uppgörelse mot ett lag från div.1 vem det blir är inte klart men jag lägger in länken till kvalspelet på bits. Där kommer allt att finnas (när alla serierna är färdigspelade).

LÄNK TILL BITS OCH KVALSPELET

LÄNK TILL ALLSVENSKA TABELLEN

Sist men inte minst måste jag väl ändå få säga vad stolt man blir som Pranait att vi dels håller liv i två lag men att vi under säsongen vädrar alla spelare! Många både yngre och äldre får chansen att spela och verkligen har kul tillsammans! Fler visar intresse för klubbspel och vi kan bygga vidare för framtiden, det värmer i hjärtat!

En hälsning till Ebba Högström!    Hör av dig om du vill komma och se någon match, vi fixar skjuts och bjuder på fika!

/Magnus

070-5599177

Skribent: Magnus Holmberg
E-post: Adressen Gömd

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Hörnellgatan 13
93130 Skellefteå

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sara.almqvist@hotmai...

Se all info