Hoppa till sidans innehåll

Skräll borta mot Umeå IK!!

11 JAN 2020 16:26
Jullovet avklarat, och Prana styrde skutan söderut för match mot topplaget Umeå IK. Umeå IK vann senast på vår hemmaplan, och ingen trodde nog på poäng för Prana denna dag i deras hemmaborg...
  • Uppdaterad: 11 JAN 2020 16:26

Efter en serie såg det heller inte bra ut... Ett stjärnspäckat Umeå IK lekte med Prana första serien. Vi spelade riktigt illa faktiskt i den första serien! Dock lyckades bordet med Olle och Ladan vända till seger i den sista rutan så Umeå IK vann "bara" omgången med 4-1... Men 1619 mot våra usla 1394 säger en del....

Faktum är att att hemmalaget såg ganska segervissa ut, då det såg ut som oftast när vi är på besök i Umeå. Vi har en dålig vana att ha förlorat matchen i Umeå redan på 2 serier, då vi sällan trivs på banorna i Umeå. Och som sagt såg det INTE bra ut i serie 1...

Men i serie 2 började vi plötsligt hitta spelet medan Umekillarna började få problem. Riktigt bra spel på hela laget nu var det vår tur att plocka hem 4-1, och kägelpoängen 1460-1664 visar på vilka total scenförändring det var!!!

Ovanligt att det svänger så mycket med spelet, även om 5-5 i halvtid visar på en jämn tillställning. Men faktum är att nu var det vi som styrde matchen!

I den tredje serien fortsatt riktigt bra spel av oss faktiskt!!! Tyvär rapplade vi bort ett bord onödigt i slutrutan, men 3-2 till oss och spelet kändes mycket stabilt!

Fortsatt stabilt i den sista serien och 4-1 till oss, efter att vi tagit hem dom jämna borden i slutrutorna. Detta innebar seger med 12-8!!! Det är VÄLDIGT länge sedan vi vann i Umeå så helt fantastiskt skönt!!! Kägelpoängen blev 6185-6295 så inget snack där heller. Skillnaden mot hemmaförlusten mot UIK var att i dag var vi verkligen på hugget i slutrutorna, och i dag hade vi stolpe in, medan det senast var precis tvärt om.

Bäst individuellt var Sara som var på väg mot riktigt stora siffror, men i den sista serien stördes hon av att klotet kom tilbaka utan tuminsats! När hallpersonalen hittade tuminsatsen i maskinerna så var det någon annans!! Sara hade nu en reservtuminsats så kunde i alla fall fortsätta men givevis ett stort störningsmoment när man är i zonen. 871 fick Sara ihop trots en jobbig sista serie! En annan som spelade otroligt bra var Olle som visar på fortsatt god form! 857 rullade Pranas nestor in! Olle var dessutom i par med Ladan (817) poängbäst med full pott! Peter tredje bäst i laget med 856.

Nu tar vi nya tag mot nästa helg, då väntar sammandrag igen.

Farmarlaget gjorde på söndagen en liten utflykt till Malmberget för match mot topplaget Team Berget. Som väntat en klar förlust. 17-3 vann Berget med, men åter igen skönjades en del ljusglimtar! Joakim Boström har ju haft för vana att slå personbästa varje match! Men inte denna gång, men han tangerade det, och slog 788 igen! :) Även Philip gjorde en bra match och rullade in 694! I övrigt lite blygsamma resultat.

Skribent: Prana
Epost: Adressen Gömd

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Frostkåge 270
93492 Kåge

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info