Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Jonsta, men förlust mot Vilhelmina

17 FEB 2019 22:14
I helgen var det dags för inlandsturné för BK Prana!!! På programmet stod först match mot Jonsta i Lycksele, och sedan fortsatt resa västerut där Vilhelmina var motståndare.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2019 22:14

Det såg riktigt bra ut i matchen mot Jonsta till en början! Kortolja brukar inte vara Pranas specialitet direkt.. Men vi hade ett stabilt spelövertag och inför sista rutan pekade mycket på 5-0 till oss! 2 bord var redan klara vinster, och vi hade väl inte jätteflax när Peter som slutman på bord 1/2 "bara" behövde täcka och han ställde 7-10 på fickträff.. Åja 4-1 skulle vi nog fixa, bara Kentha satt sin nödvändiga strike, men åttan stod på en Rajjen-smäll!!! Jaja lite osis kanske, men vi ledde iaf med 3-2!

I andra serien jämt värre, såg nästan ut som vi slulle tappa 3 av borden fast vi nog skulle ta totalen, men då visade Sara att hon är helt suverän och trots att Motståndarnas bästa par stod för motståndet så la hon in 3 strikar i sista rutan för att ta bordet med 3 pinnar! :) Lite skönt med tanke på andra serien.. Åter 3-2 till oss!

I tredjeserien fick vi igång spelet rejält och vi tog hem den med 4-1 utan större problem då 3 bord var "klara" tidigt.  10-5 till Prana, och nu hamnade vi i det där läget när vi "bara" behövde en enda pinne för seger... Inte sällan slutar det med 10-10 men tack och lov ryckte Simon och inhoppande Wille åt sig en ledning på 70 pinnar efter 5-6 rutor så det kändes klart och blev väl lite slarvspel på andra håll och kanter. Det fantastiska var att likförbaskat så tvingades Wille täcka sista rutan för att vinna bordet!! Strike och bordsseger med ynka 4 poäng!!!! Helt fantastiskt så fort det kan gå i bland! Nåja, nu hängde det inte bara på det bordet då Mange och Sara ordnade hem ett bord också, så vi kunde leva med att vi förlorade totalen knappt. 3-2 till Jonsta och seger för Prana med 12-8. Trevligt så klart! :) Kägelpoängen var 6561 för Prana och 6321 för Jonsta.

Individuellt var Sara suverän med finfina 890!! Dessutom sätter Sara alltid strikarna när det som bäst behövs! Nestorn Olle Ivert också fantastiskt duktig med 868! I övrigt var det okej spel utan att glänsa. Wille ska ha ett extra plus då han hoppade in i sista och med 202 ordnade bordseger.

In i bussen och fortsatt färd i stormen mot Vilhelmina!!!  Efter en pizza på en av Vilhelminas mest populära pizzerior så var det dags för match!!! Nu på en 8 fot längre profil och ett heeeelt annat spel!!! Väldigt kul med 2 så pass olika underlag samma speldag!

Denna match kan man mest beskriva som en inte kanske så välspelad match med massor av spärrmissar! Första serien slutade 3-2 till Vilhelmina. Precis som i Lycksele var det ingen bra slutruta! 2 bord tappade vi efter att missat en enkelkägla i sista rutan för poäng.. 2 och 10 poäng back på dom borden! Fördelen med att förlora så knappt är iaf att vi lyckades ta totalen med EN pinne...

Jämnt även i den andra serien där Vilhelmina tog totalen och omgången med 3-2. 

Underläge i halvtid med 4-6 i en fantastiskt jämn match och även den fjärde serien var otroligt jämn!!! Men åter igen var vi snälla och spärrmissade enkla spärrar i slutrutan så vi tappade 2 av borden med nån pinne. Vi tog bara ett bord, och med 3 knappa förluster tappade vi totalen med FYRA poäng!!! INTE en kul 1-4 förlust i omgången!!!

10-5 till Vilhelmina och givetvis svårt men trots att vi tog totalen med "hela" 21 poäng, en mastodontsiffra så fick vi bara med oss 2 bord och Vilhelmina vann matchen med 12-8!

En otroligt jämn match! Vi var bara 21 kägelpoäng efter totalt, och vi hade inte otur i slutrutorna, utan vi missade bort dom. 5 matcher förlorades i matchen med mindre än 10 poäng, samtliga av Prana och oftast med en spärrmiss... Vi hade inte räknat med en seger denna match, men med mera skärpa hade vi kunnat vinna!!! Nåja Vilhelmina var inte heller på topp, och även dom kan bättre så bara att acceptera att dom var liiiiite bättre än oss!

Individuellt var Kentha fantastisk med 886 trots klubbrekord i 900-darren... Zooma in bilden ovan artikeln.. :) Sara duktig igen med 788 just före en febertoppad Simpan som rullade in 784. Wille också bra! Efter en superstart med 429 på 2 där han var bäst i laget blev det jobbigt med dagens sjunde och åttonde serie för den 12-åriga talangen men 726 är bra i sin andra match någonsin på långolja. I höstas blev det 537 när han var där med f-laget så utvecklingen är snabb!! Occh jämnheten kommer ju med åldern, det vet vi!

Totalt sätt en hyfsad helg. Vi hade väl hoppats på 2 poäng och 4 poäng hade varit en superbra helg, men inte lätt vinna mot Vilhelmina så vi  får vara nöjda. Vi får skärpa till spärrspelet lite till slutspurten av serien om vi ska undvika kvalspel neråt. Fördelen är att vi har allt i egna händer i alla fall!.

Farmarlaaget vann i Luleå mot Luleå BF med 11-8 och förlorade knappt mot Piteå BF med 9-11. Gunnar var bäst i båda matcherna!!! 745 och 734 rullade Gunnar in! Erika är alltid stabil och rullade in över 700 i båda även hon! 719 och 708. Likaså Micke M med 715 och 706. Kevin hade det tungt i Luleå men i Piteå blev det hela 733!!!

Resultat finns på seriespelslänkarna på hemsidan.

Skribent: Prana
Epost: Adressen Gömd

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Frostkåge 270
93492 Kåge

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info