Hoppa till sidans innehåll

Jätteskräll mot Boden!

25 NOV 2018 17:25
Serien startade om för oss i helgen, och motståndet var värsta tänkbara i seriesuveränen Bodens BS som kört över allt motstånd i serien, och visat att man hör hemma i Elitserien....
  • Uppdaterad: 25 NOV 2018 17:25

Så det var ett lite annorlunda läge i dag. Efter lite tveksamma matcher på slutet kändes det som att chansen till poäng var obefintlig... Det var bara att gå ut och göra vårt bästa! Skulle vi kunna ta poäng måste vi göra en kanonmatch och Boden skulle definitivt inte få ha sin bästa dag...Omöjligt är det aldrig men...

I den första serien spelade vi riktigt bra! 1749 är bra siffor, och att Boden sedan var lite bättre med 1790 och tog totalen är inget att göra åt. 2-3 kändes som en kanonstart!

Det såg ut ungefär likadant i den andra serien. jämt spel och lagen tog 2 banpoäng var, men totalen tog vi hem lite överraskande! 1700-1654. 3-2 och ställningen var 5-5 i halvtid.

Lite överraskande att vi var så pass bra med i matchen, samtidigt tror jag publiken bara väntade på att Boden skulle köra över oss när det väl gällde...

I den tredjeserien såg det likadant ut, jämt spel och lagen tog 2 banpoäng var. totalen till Boden denna gång med knapp marginal. 1687-1715 2-3 och inför sista serien underläge med 7-8

I den sista serien såg det lite annorlunda ut. Visserligen stod det länge 2-2 på borden, men på totalen drog vi i från ganska ordentligt och inför slutrutorna var den klar, och oavgjort var i princip säkrat!!! Men bord Olle/Ladan hade ännu chansen att ta ett tredje bord som skulle ge seger, och det fixade dom!!! XX9 i sista rutan av avslutaren gav bordsseger med 3 pinnar!!!

 Seger med 11-9 mot Boden!!! 4-1 1643-1578 i sista omgången innebar att Prana slog Bodens A-lag för första gången sedan 30-talskrisen typ!  Och det var inte oförtjänt. Våra kägelpoäng 6779 var även dom högre än Bodens 6737. Årsbästa och framförallt 4 stabila serier.

Bäst var Kentha som spelade som i fornstora dagar! Med 939 var han överlägset bäst i laget!

Nestorn Olle forsätter att storspela!! Poängbäst i par med Ladan med 3 poäng, och finfina 895 är strålande!! men HELA laget spelade bra i dag. Att vi hade en grindstängare i Simon på ändå helt okej 797 avgjorde matchen då vi hade en större bredd än Boden i dag.

Vi får hoppas detta gav en positiv knuff, Vi har tidigare tappat några poäng mot vår plan, men poängen i dag var ju en bonus! Vi har en sanslös tuff lottning före jul. Kvar är Flash och UIK borta nästa helg, och att ta poäng där blir minst lika svårt som i dag, kanske svårare, men när allt drar igång efter jul känns det skönt att vi i princip spelat klart mot topplagen och redan tagit poäng av både Boden och Flash, och i stället matchar mot lagen som ligger kring oss i tabellen. Förhoppningvis ska vi då lyfta från det förhatliga strecket som innebär ett osäkert kval för att hålla sig kvar.

Farmarlaget tog en klar seger mot BK Rebel från Umeå med 14-6. 5666-5232

Bäst var Thomas Ramsell  med 790. Bordskamraten Arne näst bäst med 760. Ingo 758 är bra och även Micke M, Erika och Gunnar fixade 700 vallen med god marginal!

Skribent: Prana
Epost: Adressen Gömd

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Frostkåge 270
93492 Kåge

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info