Hoppa till sidans innehåll

4 av 6 poäng i helgen!

18 JAN 2020 15:56
Sammandrag på Bowlingkompaniet är det som gäller denna helg, och vi startade mot Umeå IK. Ett lag som vi vann mot förra helgen borta, så vi visste dom skulle vara taggade för revansch.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2020 15:56

Vi spelade på bana 1-8 och lite ovisst hur det skulle bli då den sidan av hallen brukar vara väldigt annorlunda mot den sidan vi normalt spelar match på. Profilen som förbundet valt var Allsvenskan 44. Spännande med en lång profil, då vi aldrig testat det som matchprofil hemma.

Vi rivstartade rejält med 1694 och tog 4-1 i första serien. Trevligt med en kanonstart, men i andra serien jämnade spelet ut sig och UIK tog omgången med 3-2 så 6-4 till Prana i halvtid!

I den tredje serien var det länge bara ett lag på banan och det tyvärr inte vi... Det så länge ut som 0-5 i baken för oss, men med en härlig vilja vände vi de 2 jämna borden till seger i sista rutan med några sköna strikerader så "bara" 2-3 i baken vilket ändå kändes ganska bra och nu var det bara att ladda om i sista och hitta spelet.

Och faktiskt lyckades vi höja spelet så pass att vi vann omgången med 3-2 och därmed matchen med 11-9!!! En härlig jämn match där vi faktiskt var hetare i slutrutorna! Våra 6464 var faktiskt 99 pinnar lägre än motståndarnas och det kändes skönt! Vi hare haft massor av matcher sista åren där vi slagit högre kägelpoäng, men gett bort matcherna i slutrutorna så nu var det äntligen vår "tur" att ta hem en sådan match!

Bäst individuellt var Jögge med 900, men vänstersnidarna Micke och Peter var inte mycket sämre med 887 och 885.

Ny match direkt mot Jonsta BK, och det är ett lag vi ska slå, och det blev heller ingen direkt match av detta efter att vi startat matchen med 1841! Matchen vanns med 17-3 vilket speglar spelet väl. Kägelpoängen suveräna 6998, bara 2 ynka poäng från 7000-vallen!

Bäst individuellt var Peter som rullade in suveräna 1047! personrekord och den näst högsta slagningen av en Skellefteåbowlare någonsin faktiskt! Men det fanns fler spelare som gladde denna dag! Coach Micke åter duktig med 928!!! Ladan också godkänd med 891. Kai 858 är också bra, och Gunnar som fick kliva in denna match gjorde det riktigt bra med 840! Jörgen och Sara rullade också in just över 800 vilket är okej och faktum är att far och son Holmgren också gjorde över en bit över 800 tillsammans vilket säger att detta var en härlig laginsats med alla spelare över 800!!!:)

Efter en härlig lördag var det dags för match mot Vilhelmina på söndagen, och tyvärr kom något av en negativ reaktion den matchen.

Vi startade upp med svaga 1556 vilket gjorde att Vilhelminapojkarna tog hem första serien med 5-0!!! Mycket spärrmissar och allmänt lojt faktiskt! Lite bättre spel i den andra serien men Vilhelmina spelade riktigt bra och tog hem omgången med 3-2. 8-2 i halvtid var rättvisa siffror och matchen i princip körd då ett så bra lag som Vilhelmina inte faller igenom på detta underlag!  I den tredje serien klämde vi i med helgens sämsta serie, och inlandsborna tog omgången med 4-1 och segern var bärgad för deras del... I den sista serien hyfsade vi siffrorna då vi tog den med 5-0 men detta berodde inte på oss, utan att motståndarna när segern var klar tappade fokus och spel. 12-8 till vilhelmina.

I princip alla tappade spelet i denna match men några spelare får ändå godkänt. Peter var bäst med 907. 140 mindre än i går, men går ju som inte begära att han ska slå det jämt..:) Kai också stabil med 855. Sara, Micke B och Ladan just över 800-vallen.

Skribent: Prana
Epost: Adressen Gömd

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Frostkåge 270
93492 Kåge

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info