Hoppa till sidans innehåll

2 poäng i inlandet

24 NOV 2019 18:19
A-laget åkte västerut på lördagen för matcher i Lycksele och Vilhelmina.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2019 18:19

Vi började i Lycksele för match mot Jonsta BK.

Det såg väldigt bra ut till en början och det lutade åt 4-1 eller 3-2 till oss i första, men i spökrutan kom några missar och hastigt men mindre lustigt så blev det 4-1 till Jonsta efter att hemmalaget tog totalen med 18 pinnar... Det var ju det här med att stänga matchen i slutrutorna, och en viss oro infann sig nog då det hänt lite för ofta på sistone, men bara att ta nya tag, 3 serier kvar!!!

Och visst blev det bättre!!!! 4-1 till oss i den andra serien och 5-0 i den tredje och matchen så klart klar då vi spelade så pass stabilt på det rätt knepiga underlaget. 3-2 till oss i sista och segersiffrorna skrevs till 13-7 till Prana!!! Riktigt skönt att vi kunde vända den negativa trenden och fixa en seger. Individuellt inga jättesiffror att skriva om men coach Micke tog ansvar och klarade prick 800-vallen som ensam spelare. Övriga spelare höll sig kring 750...

Vidare västerut och match mot hemmastarka Vilhelmina på långolja!!!

Otroligt jämnt i första serien och när alla hade spelat klart i båda lagen utom Kentha i ruta 10 som hade strike i sitt första slag i rutan så var läget det att slog Kentha strike igen så skulle vi ta både bordet och totalen, 9 käglor eller mindre gick båda poängen till Vilhelmina! På en tunn träff stod tyvärr en kägla kvar och hemmalaget tog bordet med 2 pinnar och totalen med 3.... 4-1 i baken igen efter en sådan jämn förstaomgång!!! Bittert men det gick ju bra förra matchen så bara att ta nya tag!!!

Men så blev inte fallet.... De kommande 3 serierna var Vilhelminapojkarna helt överlägsna faktiskt! Vi tog några ströpoäng men slutresultatet blev 15-5 till hemmalaget. Det hade kanske sett annars ut om vi fått press på dom och tagit första rundan men med OM kommer man ingen vart...

Bäst var Jörgen som spelde riktigt bra med 894! Peter också duktig med 865. Sara gjorde ett starkt inhopp och slog 447 på 2 serier!!!!Annars var det många som blandade och gav...

 

Farmarlaget spelade 2 matcher i Boden. Första motståndare var starka laget BK Krypton. Givetvis hade vi ingen chans till seger, 15-5 blev förlustsiffrorna men helt klart en bra match av Prana ändå!! 5680 är ett bra resultat.

Bäst var Maja med hela 840 vilket är ett rejält personbästa! Näst bäst var Joakim som också slog personbästa med 788!!! 100 poäng bättre än sitt gamla personbästa som han slog så sent som förra helgen!!  Erika också grymt duktig med 780! Behöver vi säga att det var personbästa... :) Elizabeth också över 700-vallen med 711. Philip just under med 687 men ännu ett kanonresultat av honom!!

I den andra matchen tröt nog orken något då vi slog 300 poäng lägre och förlorade mot Boden-Cometen med 13-7. Men det fanns flera individuella glädjeämnen även i denna match!!

Micke M var bäst med 756 just före Joakim och Elizabeth som båda slog 750!! I övrigt lite lägre siffror denna match, men sammantaget från farmarlagets matcher fanns det som sagt många individuella bra prestationer som visar att träningen ger resultat!

Skribent: Mattias Ladås
Epost: Adressen Gömd

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Sara Almqvist, Frostkåge 270
93492 Kåge

Besöksadress:
Sara Almqvist, Gymnasievägen 14B
93157 Skellefteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info