Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


Efter gårdagens förlust mot BK Glam blev Team Alingsås omkörda i tabellen av Team Clan. Men efter seger idag mot BK Kaskad i Norrköping återtog västgötarna tredje-platsen i Världens bästa liga. - Det ser bättre ut nu, säger Joakim West i Alingsås.
 
I en dramatisk avslutning vann Spader Dam den prestigefyllda drabbningen mot ärkerivalen Team X-Calibur på hemmaplan i Helsingborg med 11 - 9. - Den satt fint, säger Sandra Andersson.
 
Från dagens allsvenska matcher kan vi notera att Hallandia tog revansch på Calluna, att SIK vann en förkrossande seger och leder en haltande tabell och att Emma Lejman hittills gjort helgens höjdare.
 
I Mellanallsvenskan fick AIK inkassera säsongens första förlust. Det blev Matteus-Pojkarna BK som satte punkt för AIK:s förlustnolla efter seger med 14-6 på Birka bowling. AIK repade nytt mod och vann sen toppmötet mot Sundbybergs IK på bortabanor.
 
Tidaholmslaget Marbodal imponerade verkligen på lördagen i Sydallsvenskan. Laget vann sina båda bortamatcher. Först mot Clan F med 12-8 och sedan mot IFK Borås blev det seger 13-7.
 
I lördagens Nordallsvenska blev det mest klara hemma segrar. Vilhelmina var det enda lag som vann borta när man besegrade Domsjö med 13-7.
 
Herrarnas Elitserie drog igång igen efter ett uppehåll sedan den 10e december och då var det Team Clan som var piggast ut ifrån startgroparna. Medans IS Göta – BK Tegnér slutade med de mycket udda siffrorna 15 - 2.
 
Svensk bowlings motsvarighet till Real Madrid mot Barcelona är när dam-giganterna Team X-Calibur och Spader Dam drabbar samman. Till helgen möts de i Helsingborg. - Jag förväntar mig en jämn match, säger Sandra Andersson, Spader Dam.
 
Lars-Erik Thomasson kom till Malmö-klubben BK 1927 för 52 år sedan. Nu har 81-åringen lyckats spela 1000 matcher i A-laget! Men jubileumsmatchen var inget speciellt. - Den var som de andra, säger Lars-Erik Thomasson.
 

Sveriges yngsta bowlare

(2018-01-17 13:00)
Max Claesson har nyss fyllt 9 månader och har redan licens i BK Calluna Borås. Hans mamma tyckte att det var en självklarhet, om inte annat för försäkringens skull. - Försäkringen är ju det viktigaste vi har, säger mamma Emma Magnusson.
 

Namnbyte

(2018-01-16 10:27)
Elitserielaget BK FH Engelholm har bytt namn till BK Full House.
 
I helgen var det stor spelglädje på många håll runt om i landet. Flera höga slagningar, Cajsa Wegner i Femtionian slog hela 1037 vilket är sjunde högsta slagning i seriespel för damer. Säsongens andra och tredje bästa resultat slogs bland herrarna.
 

Kalender 2018

(2018-01-15 13:00)
För att ni ska kunna veta ungefär vad som händer under 2018 har vi på Swebowl.se satt ihop en kalender med några av de saker som händer i bowlingvärlden under året.
 

Jesper sexa i Ballmaster

(2018-01-14 19:26)
Den 48:e upplagan av klassiska Ballmaster Open i Helsingfors slutade med seger för malaysiska damstjärnan Jane Sin Li, som slog hemmafavoriten Kimmo Lehtonen i finalen, 277-173.
 

Dubbla vinster för Nobel

(2018-01-14 18:51)
På söndagen spelades det i Mellanallsvenskan fyra matcher minnisammandraget i Karlskoga. Hemmalaget Nobel vann sina båda matcher och förutom vinsterna presterades det flera fina individuella prestationer.
 

 SPONSORER

 

 

 

 

STÖD BK PRANA.

Koppla ditt spelkort hos svenskaspel

för att stödja vår förening.

 

Postadress:
BK Prana - Bowling
Magnus Holmberg, Vipgatan 2
93231 Skelleftehamn

Besöksadress:
Magnus Holmberg, Vipgatan 2
93231 Skelleftehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info